fredag 25 april 2008

Älskar sten!

Hej på er! Hoppas ni har det bra i vårvärmen. Kul med alla kommentarer om lekstugan. Det var visst flera som var intresserade av att övernatta där. Det är bara att komma, tyvärr är den inte så stor, så det får bli en i taget :-)

Är det nån mer än jag som älskar sten? Det är så underhållsfritt och bra... Bara att sopa av nån gång i bland. Ju mer sten, desto mindre gräsklippning :-) Denna stenläggning framför entrén gjorde jag för två år sen av begagnade plattor och natursten...

En gång i trädgården som leder fram till mitt "vattenställe", oxå den av begagnat material och natursten. Denna gjorde jag förra sommaren, fick lite hjälp av sonen att lägga de stora plattorna, de va tunga som bly... Min pappa har gjutit dom själv en gång i tiden, så roligt att ha kvar efter honom, han dog för exakt 5år sen...

Detta är mitt första stenprojekt... En halvmåne under ett av köksfönstren, gjord av enbart natursten... Har mer på G, men det får ni se en annan gång.
Ha det nu så gott i helgen! Glöm inte att njuta av solen och värmen och alla underbara intryck och dofter! Va rädd om varann! KRAMAR från mig!

17 kommentarer:

Nettan sa...

Tycker dina " gångar av sten " va helt underbara...så fint !
Har tänkt mig sten i rabatten på min baksida av huset & göra nått snyggt av det =0)...får se, är som sagt jobbigt & samla ihop till sten, då det behövs en del ;0)
Ha en skön Helg..
Kram Nettan

Gårdsromantik sa...

Det var ett lite mer udda projekt!
Härliga stengångar - har trott att det är jättesvårt och kräver proffs - men det kanske är det du är?

Kram Maud

faire un songe sa...

Always a great pleasure to visit your blog
Greets Hetty

ColonialEast sa...

Håller med - jättesnyggt med sten. Vi har grus på hela "gårdsplanen". Riktigt opraktiskt. Ogräs dyker upp överallt.

Under en vind sa...

Vad fint ni har uteomkring, vackra stengångar!
Har även kikat ikapp annat jag missat, er söta lekstuga var verkligen en gullig en! Har just nu minimalt med bloggtid....
Hoppas att du har en skön helg! Kram!

eie sa...

Så fint det ble med stenene.
Inngangspartiet ditt ble kjempebra synes jeg,å så morro at du kunne bruke stenene som din pappa har gjort.Takker for kommentar hos meg.
Ønsker deg en god helg!!!

Linneagården sa...

Så härligt du har utanför ditt hus med en massa sten. Jag tycker det är så fint att blanda runda/fyrkantiga, ja, olika stenar tillsammans som du har gjort.
Är det inte svårt att ordna/lägga så att det inte kommer en massa ogräs å så?!
Tack -Du inspirerar
//madelene

Helans Håla sa...

Heeij .. såå fint du lagt naturstenarna.. väldigt naturligt och inte för strikt å stelt.. det gillar jag. Nu får man ju lite fantasier då man ser hur man kan göra.. för fantasi e de jag saknar..
SÅ kul att du har de stenarna sparade från din pappa.. det blir ju xtra fint då det ligger en bakgrund i det hela. Kram på dej, nu ska jag jobba på.. kram Helén.

Eikkala sa...

Vackert, kan du inte komma hem till mig också och göra vackra gångar. När det gäller trädgård har jag nog tummen mitt i handen *ler* Men nu kliar det faktiskt, kanske släpper tummen i år.
Många kramar Sari

Flickan på landet sa...

Ser jättemysigt ut i din trädgård!!Och lekstugan är så söt ;-)

trevlig söndag!

Saramedflera sa...

Vad många fina stenläggningar du visar! Ha en fin vecka.
Kram Sara

White Season sa...

Jätte fin, härligt med halvmåneformad och så placera ut en bänk så... fina zinklådor under fönstret också! Skön vårkänsla, kram och ha en bra vecka, Malin

Magny sa...

selv ute har du det så vakkert! Ønsker deg en deilig VÅR-uke...
kram,Magny*

me and alice sa...

Åh, vad fint du gjort! Älskar också sten... Har tänkt göra något som din halvmåne med natursten... Vad gjorde du för underarbete, och vad hade du för sand mellan stenarna? Är det vanlig sättsand?
Jättesnyggt!
kram Susanne

Magny sa...

jag gillar din blogg... såååå vakkert me det store bildet i bloggvinduet!!
takk for titten innom meg! Ha en fin vår- vecka ,
Magny :O)

Magny sa...

jag gillar din blogg... såååå vakkert med det store bildet i bloggvinduet!!
takk for titten innom meg! Ha en fin vår- vecka ,
Magny :O)

me and alice sa...

Tack snälla!
kram Susanne