fredag 23 juli 2010

Elsa Anderssons Konditori!!!



HEJ PÅ ER!!!

Jag o maken har varit på en liten rundtur idag i ett ärende och det passade perfekt att åka in i Norberg till Elsa Anderssons Konditori, med anor från 1700-talet. Det blev räkmacka och en kaffe, gott!!!
Fick min sista behandling nu i måndags med cytostatika, så nu är det bara att vänta på att den riktiga orken kommer tillbaka. Maken har haft sin första semestervecka nu. Är väl meningen att vi ska göra någon längre tur och se oss omkring lite grann. Måste samla lite mer kraft och ork först!!!
De va allt för idag!

HA DE GOTT OCH KOM IHÅG ATT VA RÄDDA OM VARANN! KRAMAR från mig!!!

tisdag 20 juli 2010

Nyslipade golv!!!

HEJ PÅ ER!!!

En länge närd önskan har gått i uppfyllelse. Maken har slipat golv på våran övervåning under helgen. Inte mindre än tre stycken. Nu väntar vi på lutet från färgaffären. Ska ha vitlutat med såpa. Har såna golv förut och jag bara älskar dom. Tycker att dom är så lättskötta. Kanske inget för en hall eller i ett kök, då får man nog vaxa dom eller använda olja.

Har inte skrivit så mycket här på bloggen om våran övervåning, bara ett inlägg var om våra barns rum. Dom kan du se HÄR och HÄR. Barnen ja, dom flyttade bägge två förra sommaren, så dom rummen håller med sakta mak på att förvandlas till annat ändamål, ett gästrum och det andra ska bli vårat sovrum. Resten av övervåningen har vi haft uthyrd i nästan alla år vi bott här. Men från och med maj så har vi hela huset för oss själva. Två rum, en hall och ett kök att sätta tänderna i. De slipade golven är i den fd lägenheten. Återkommer så klart med mer så fort de finns nåt att visa...

HA DE GOTT OCH VA RÄDDA OM VARANN KRAMAR från mig!!!

tisdag 13 juli 2010

Pioner!!!



HEJ PÅ ER!!!

Måste bara få visa er mina pioner... Tror aldrig att jag sett dem så stora. Kolla på den jag håller i handen så ser du... Helt underbart ljuvliga. Tyvärr doftar dom inte så mycket. bara svagt, svagt. Fick plantan från makens släktings gård. Vågade mig till att dela den mitt itu innan jag planterade den här hemma sen igen och det lyckades. Den ena plantan har över 20 blommor iår...
De va allt för idag.

HA DE GOTT OCH KOM I HÅG ATT VA RÄDDA OM VARANN!!! KRAMAR från mig!!!

fredag 9 juli 2010

Bullar...


HEJ PÅ ER!!!

Blev bara sååå sugen på bullar. Inte bakat på jättelänge och bullar hör liksom sommaren till. Så det fick bli ett bak idag, om än inte så stort, men ändå...
Så nu ska vi sätta oss, maken och jag och fira fredag och helg med nybryggt kaffe och ljumma bullar. GOTT!!!

HA EN BRA HELG OCH KOM IHÅG ATT VA RÄDDA OM VARANN!!! KRAMAR från mig!!!

söndag 4 juli 2010

Mårbacka...

Visst är dom härliga...

dom är så majestätiska på något vis, de blir ju alltid så höga och resliga framåt hösten. Pelargoner överhuvudtaget är väl en av sommarens favvo... förutom pion och lavendel så klart :-)
Har två stora plantor med en ljusrosa pion som har gigantiska knoppar just nu, väntar bara på det stora undret, att de ska slå ut.

Har fått min tredje behandling nu och börjar vakna till liv lite igen. Bara en omgång kvar, sen ska jag ta semester...  PUST!!!

HA DE GOTT OCH KOM I HÅG ATT VA RÄDDA OM VARANN!!! KRAMAR från mig